به گزارش خبرگزاری مهر، تا پایان سال 2010 تعداد تلفنهای همراه هوشمند در دنیا به 500 میلیون دستگاه رسید اما تنها در مدت یکسال، یعنی تا پایان سال 2011 این رقم دوبرابر شده و به تعداد یک میلیارد خواهد رسید.
در این خصوص "هانس وستبرگ"، رئیس و مدیر اجرایی شرکت اریکسون در نمایشگاه کنگره جهانی موبایل 2011 اظهار داشت: "پیش بینی های ما نشان می دهند که تا سال 2016 تعداد افرادی که از پهنای باند موبایل استفاده می کند به رقم 5 میلیارد خواهد رسید."
این پیش بینی را رئیس شرکتی ارائه کرده است که حدود 40 درصد از ارتباطات موبایل برپایه زیرساختهای آن قرار دارد.
وی افزود: "این پیش بینی ما می تواند جامعه ای متصل را به تصویر بکشد که در آن تمام دستگاههای موبایل می توانند از خدمات یک اتصال پایدار به اینترنت بهره مند شوند."
به این ترتیب می توان تصور کرد که شکاف دیجیتالی میان افراد متصل و غیرمتصل در دنیایی که در آن 60 تا 70 درصد از مردم می توانند به شبکه اینترنت متصل شوند تا چه حد کاهش می یابد.
این انقلاب دیجیتالی از سه کلمه کلیدی تشکیل شده است که شامل حرکت، پهنای باند و ابرهای محاسباتی است. ابرهای محاسباتی، سیستمهایی هستند که می توانند تمام فایلهای دیجیتالی تمام کاربران اینترنت را در یک فضای شبکه ای ذخیره کنند. به این ترتیب دیگر به هارد دیسکها و ذخیره اطلاعات بر روی رایانه ها نیازی نیست.
نتایج تحقیقات ConsumerLab شرکت اریکسون نشان می دهد که 95 درصد از کسانی که از یک تلفن همراه هوشمند استفاده می کنند می خواهند که همیشه و در هر لحظه ای به اینترنت متصل باشند.
نتایج این نظرسنجی موسسه تحقیقاتی ConsumerLab حاکی از آن است که 94 درصد از مصاحبه شوندگانی که خواهان دسترسی دائم به اینترنت هستند تلفن همراه هوشمند خود را برای وبگردی و 92 درصد نیز برای کنترل صندوق پست الکترونیک خود می خواهند.
رشد تلفنهای همراه هوشمند به ویژه "آی- فن" و دستگاههای برپایه سیستم عامل "آندروئید" اعتیاد به دسترسی دائم به شبکه را افزایش داده اند.
به طوریکه سال گذشته 74 درصد از کسانی که یک رایانه قابل حمل دارند تمام طول روز به اینترنت متصل بودند، درحالی که 80 درصد از کاربران "آی- فن" تمام طول روز از اینترنت استفاده می کردند.
مصاحبه شوندگان این تحقیق اظهار داشتند که از وقتی یک تلفن همراه هوشمند خریده اند زمان ورود آنها به اینترنت 34 درصد افزایش یافته است.
هرچند بسیاری از تحلیلگران در خصوص امکان دسترسی دائم به اینترنت اظهار داشته اند: "چه اندوه بزرگی است که جوانان تمام وقت خود را درمقابل رایانه می نشینند و برای بازی با دوستان خود به حیاط نمی روند."
به همین دلیل شرکت اریکسون با تکامل شبکه فعلی Hspa و ارائه شبکه multicarrier Hspa توانسته است از نظر تئوری به رکورد سرعت بارگذاری 168 مگابیت برثانیه و ارسال فایل 24 مگابیت برثانیه برسد.
در افق افزایش سرعت پهنای باند اینترنت موبایل، توسعه شبکه Lte یا شبکه های نسل چهارم موبایل نیز دیده می شود.
سرعت بارگذاری در شبکه نسل چهارم از نظر تئوری می تواند به بیش از یک گیگابایت برثانیه برسد. درحال حاضر برخی از کشورها از جمله سوئد و آمریکا استفاده از شبکه های نسل چهارم را آغاز کرده اند.
نظر شما